Acasa Actualitate-Interna Apel disperat al medicilor: Procedura pentru echipamentul de protecție trebuie schimbată!

Apel disperat al medicilor: Procedura pentru echipamentul de protecție trebuie schimbată!

scris de Misu Andrei
124 afisari

Federația „Solidaritatea Sanitară” solicită public Ministerului Sănătății și Guvernului completarea și corectarea de urgență a Planului de măsuri pentru pregătirea spitalelor în contextul epidemiei de coronavirus.

Analizând procedura care stabilește situațiile în care salariații din sănătate au dreptul de a purta echipamentul individual de protecție, Federația „Solidaritatea Sanitară” a constatat că aceasta conține o serie întreagă de erori, omisiuni, incoerențe/contradicții și nu protejează salariații în toate situațiile.
„Procedura prevăzută într-un document semnat de ministrul Sănătății nu asigură un nivel suficient de protecție pentru salariații din Sănătate, fiind necesară schimbarea ei.
Atragem atenția asupra faptului că numărul tot mai mare de salariați din sănătate infectați dovedește erorile existente în procedură, situația punând în pericol capacitatea sistemului sanitar de a asigura serviciile medicale necesare în următoarea perioadă. În spitale apar din ce în ce mai mulți pacienți care nu sunt identificați inițial ca fiind purtători COVID 19, fiecare dintre aceștia contaminând un număr foarte mare de salariați, pe fondul absenței unui minim echipament de protecție individuală.
Spitalul Județean Suceava, Spitalul Universitar București, Spitalului Judeţean Covasna etc., constituie tot atâtea dovezi ale situației în care salariați care au tratat pacienți ce s-au dovedit ulterior că erau contaminați COVID 19 nu au purtat un minim echipament de protecție, deoarece acesta nu este prevăzut de procedura MS”, a transmis federația sindicală.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult