Acasa Actualitate-Interna Aradul se alătură județelor care au decis să impună purtarea măştii în spaţiile deschise aglomerate

Aradul se alătură județelor care au decis să impună purtarea măştii în spaţiile deschise aglomerate

scris de Misu Andrei
105 afisari

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Arad a stabilit, vineri, unele măsuri obligatorii pentru prevenirea răspândirii SARS-CoV-2, între care purtarea măştii de protecţie şi în spaţii deschise, dacă sunt aglomerate, precum pieţe, gări sau alte staţii ale mijloacelor de transport în comun, potrivit Agerpres. Măsuri similare au fost decise în mai multe județe.

Măsurile au fost anunţate de Prefectura Arad şi majoritatea intră în vigoare de la 1 august.

Astfel, cea mai importantă decizie este instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie de către toate persoanele, începând cu vârsta de 5 ani, în pieţele agroalimentare, permanente sau temporare, închise sau deschise, precum şi în spaţiile de tipul târgurilor de animale sau de produse tradiţionale, bâlciuri, oboare, pieţe/târguri săptămânale etc., în incinta aeroportului, staţiilor CFR, autogărilor, în staţiile mijloacelor de transport în comun, pe toată perioada stării de alertă.

De asemenea, purtarea măştii va fi obligatorie la toate evenimentele unde există aglomerări de persoane, desfăşurate atât în interior, cât şi în exterior.

Administratorii pieţelor şi comercianţii vor trebui să monitorizeze permanent spaţiile comerciale

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult