Acasa Actualitate-Interna Așezările dacice întârzie Centura Capitalei. Lucrările la Autostrada 0 vor fi oprite

Așezările dacice întârzie Centura Capitalei. Lucrările la Autostrada 0 vor fi oprite

scris de Misu Andrei
81 afisari

2025 ar putea fi anul în care Bucureștiul se va putea lăuda cu o autostradă care va ocoli Capitala, va face legătura cu cele trei Autostrăzi existente și va putea prelua din traficul de pe Centura Capitalei. Noul inel va avea o lungime de 100 de kilometri și este împărțit în 7 loturi. Pe unul dintre loturile în care a început treaba, deja a apărut o provocare. O veche așezare dacică îi fascinează pe arheologi. Timp de o lună, zona delimitată va fi șantier de cercetare.

Arheolog: Aici am intrat pe lotul 2 al viitoarei Autostrăzi 0 (centura Capitalei – n.red.). Suntem în drum spre situl 1, un sit identificat în urma unui diagnostic arheologic în luna august. Aici este tronsonul unde este liber pentru constructor să facă terasamentele, unde este excavatorul, acolo este situl de cercetare.

Un drum în plin câmp și multe excavatoare și basculante trasează noul curs la viitoare autostrăzi care va încercui Bucureștiul dincolo ce actuala Centură. Va fi compusă din 7 loturi iar la final, artera ar trebui să aibă 100 de kilometri. Lucrările nici nu au început și au început deja primele probleme.

Ovidiu Barbier, director general adjunct CNAIR: Am primit o penalitate de un milion de lei pentru că nu au avut partea de proiectare făcută în termenul asumat prin proedura de licitație. 2023 pesntru zona de Sud, în acest timp se demarează și lucrările și pe partea de Nord, în acești doi ani și jumătate, drept urmare, cu perioada de proiectare și de execuție, logic ar fi ca undeva în 2025 să avem un inel de autostradă complet al Bucureștiului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult