Acasa Actualitate-Interna Asociațiile de elevi au depus o plângere penală pe numele ministrului Educației pentru abuz în serviciu

Asociațiile de elevi au depus o plângere penală pe numele ministrului Educației pentru abuz în serviciu

scris de Misu Andrei
81 afisari

Asociațiile de elevi au depus o plângere penală pe numele ministrului Educației pentru abuz în serviciu. Sorin Cîmpeanu este acuzat de nepublicarea normelor de aplicare pentru ordonanța de urgență privind decontarea transportului. Într-o intervenție telefonică la Digi24, ministrul a anunțat că metodologia privind decontarea transportului pentru elevi urmează să fie publicată astăzi, cu o zi întârziere. Cîmpeanu a ironizat elevii spunând că își cere scuze acelora care, neștiind că sunt în vacanţă, au vrut să meargă la şcoală și nu-au putut deconta naveta.

„Elevii sunt în vacanță. În vacanță, pe vremea mea, elevii nu mergeau la școală, deci nu făceau naveta la școală. Deci, îmi rămâne să-mi cer scuze și acelor elevi care neștiind că sunt în vacanță au dorit să meargă la școală și n-au putut să deconteze naveta pentru a merge la școală din cauza acestei întârzieri”, a spus Ministrul Educației, la Digi24.
„Dreptul de a demola este un drept important. Îl susțin. Aș ruga, însă, elevii, că după ce termină de demolat ce și-au propus să demoleze, dacă vor, să vină alături de Ministerul Educației și să facem și ceva construcție în educație. Sigur, asta dacă nu cumva au prea multe teme de vacanță”, a mai spus Sorin Cîmpeanu. 

Două asociaţii ale elevilor au depus marţi la Parchetul General o plângere penală împotriva ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, pe care îl acuză de abuz în serviciu, în legătură cu nepublicarea normelor de aplicare a OUG 50/2021 prin care se asigură transport gratuit pentru elevi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult