Acasa Actualitate-Interna Astăzi se decide când va fi deschisă Magistrala 5

Astăzi se decide când va fi deschisă Magistrala 5

scris de Misu Andrei
121 afisari

Suntem la un pas distanță de deschiderea metroului din Drumul Tabere. Astăzi va fi stabilită data exactă la care tronsonul care leagă vestul Bucureștiului de centrul Capitalei va fi dat în trafic.

Potrivit oficialilor, magistrala ar urma să fie deschisă pentru călători cel mai târziu săptămâna viitoare. Opt comisii de specialitate au recepționat până miercuri finalul lucrărilor, iar astăzi comisia centrală urmează să decidă punerea în funcțiune.

Pe 22 iunie a fost anunțată ultima amânare a inaugurării liniei de metrou. A fost nevoie de 9 ani de lucrări și de 16 miniștri ai transporturilor pentru finalizarea primei magistrale de metrou de după Revoluție.

Noua Magistrală 5 de metrou leagă Drumul Taberei, adică zona de sud-vest, de centrul Capitalei. Secțiunea Râul Doamnei – Eroilor, inclusiv Valea Ialomiței, are aproape 7 kilometri lungime, 10 stații și un depou. Valoarea integrală a proiectului este de 3,4 miliarde de lei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult