Acasa Actualitate-Interna Atenţionare de călătorie pentru românii care merg în Spania

Atenţionare de călătorie pentru românii care merg în Spania

scris de Misu Andrei
30 afisari

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis, miercuri, o atenționare de călătorie pentru Spania, din cauza codului roșu de caniculă emis în comunitățile autonome Andaluzia şi Extremadura. 

MAE informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Spania, comunitățile autonome Andaluzia și Extremadura, că Agenția Meteorologică spaniolă a emis un cod roșu de caniculă, pentru pentru perioada 13-14 iulie 2022.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Sevilla: +34954233243, +34954230947, +34954624053, +34954624070, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și numărul de telefon de permanență al Consulatului General al României la Sevilla: + 34648212169.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea următoarelor pagini de internet: http://www.meteoalarm.org, http://sevilla.mae.ro/contact, www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

Canicula acoperă aproape întreaga țară. În Andaluzia sau Castilia-La Mancha s-au înregistrat temperaturi de 40 de grade Celsius. Alte 13 regiuni sunt sub alertă meteo portocalie sau galbenă și se așteaptă ca valul de caniculă să continue în weekend, ceea ce ar putea doborî recorduri în ceea ce privește durata unei astfel de perioade.

Temperaturile extreme în creștere au cuprins mai multe zone din Europa, care abia își revenise după ultimul val de căldură. Seceta și incendiile forestiere au lovit și Portugalia, iar arșița s-a extins și în Franța și Marea Britanie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult