Acasa Actualitate-Interna Atenționarea legată de administrarea vaccinului anti-Covid la persoane cu alergii este comună și normală

Atenționarea legată de administrarea vaccinului anti-Covid la persoane cu alergii este comună și normală

scris de Misu Andrei
102 afisari

Avertismentul Agenției de Reglementare a Medicamentului din Marea Britanie legat de administrarea vaccinului anti-Covid la persoane cu alergii este comună și normală, toate medicamentele și vaccinurile noi având această contraindicație, a explicat la Digi24 vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, Emilian Popovici.

„La orice medicament, alergia la una din componente e o contraindicație care este în general definitivă. La vaccinul antigripal este alergia la ou, pentru că este produs pe oua embrionate.

Orice medicament are această contraindicație, alergia la una din componente.

Asta apare și la acest vaccin anti-Covid, nu e nimic nou. Este o atenționare suplimentară și este normal să existe o atenție foarte mare vizavi de aceste reacții postvaccinare, pentru că va fi administrat unui număr foarte mare de oameni în timp scurt. Oamenii trebuie să fie informați și să li se explice.

Această atenționare este absolut comună și normală într-o situație ca aceasta”, a explicat Emilian Popovici.

Vaccinul anti-COVID este contraindicat persoanelor care suferă de alergii severe. Avertismentul vine de la Agenția de Reglementare a Medicamentului din Marea Britanie, țară care a autorizat deja serul produs de Pfizer și BioNTech.

1 comentariu

Contra 11-12-2020 - 12:28

Duceti-va dracului! Dar voi sunteti dracul!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult