Acasa Actualitate-Interna Audit intern la TVR. Drepturile de televizare pentru competiții, achiziționate la suprapreț

Audit intern la TVR. Drepturile de televizare pentru competiții, achiziționate la suprapreț

scris de Misu Andrei
37 Afisari

Sunt vizate, potrivit unui comunicat al Televiziunii Române, achizițiile unor competiții sportive din perioada 2014-2023.

Ce datorii avea TVR avea la sfârşitul anului 2013

Conducerea TVR a dispus un control intern, la Departamentul de Sport, care vizează achizițiile unor competiții sportive din perioada 2014-2023.

TVR a menționat în cadrul unui comunicat de presă că drepturile de televizare pentru anumite competiții ar fi fost achiziționate la o sumă mai mare.

 „Managementul Televiziunii Române a dispus demararea unei proceduri de control intern prin care va fi verificat modul de achiziție de către Societatea Română de Televiziune (SRTv) a tuturor evenimentelor sportive din ultimii 9 ani.

Demersul a fost inițiat în urma semnalării mai multor situaţii în care reprezentanții SRTv din cadrul Departamentului Sport, responsabili cu negocierea şi achiziţionarea drepturilor tv, ar fi refuzat contractarea unor competiții sportive ofertate de European Broadcasting Union (EBU), pentru ca, ulterior, să le cumpere de la operatori privaţi din România cu sume mult mai mari decât cele iniţiale.

Concret, un raport de audit realizat de Compartimentul Audit Intern a relevat o serie de probleme privind achiziţiile sportive realizate de vechile conduceri ale Departamentului Sport al SRTv.

Astfel, managementul SRTv a aprobat demararea unui control legat de derularea tuturor proceselor, negocierilor şi încheierii/neîncheierii contractelor de achiziţii de drepturi sportive, interne şi externe, din perioada 2014 – 2023”, se arată în comunicatul emis de TVR.

În luna februarie, TVR a depus o plângere penală împotriva lui Cristian Oprean, fost angajat al instituției, pentru abuz de încredere și înșelăciune.

În aprilie 2022, Oprean a întocmit două oferte, în valoare de 6,6 milioane de euro, pentru ca TVR să transmită câteva competiții sportive întinse pe următorii ani.

”Conducerea TVR a aflat de aceste fapte abia în luna ianuarie 2023, când Televiziunea Română a primit primele facturi aferente acestor angajamente. Corespondența purtată ulterior de actuala conducere a Departamentului Sport din cadrul Televiziunii Române cu reprezentanţii departamentului de profil de la EBU a relevat faptul că cele două oferte trimise de fostul salariat SRTv generează obligații financiare pentru televiziunea publică.  Angajarea cheltuielilor fără mandat din partea conducerii TVR a creat un prejudiciu televiziunii publice, motiv pentru care reprezentanții instituției au depus o plângere penală împotriva lui Cristian Oprean”, potrivit unui comunicat TVR din februarie 2023

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS