Acasa Actualitate-Interna Autostrada Nordului a primit aprobare. Lucrările încep de la 1 ianuarie 2021

Autostrada Nordului a primit aprobare. Lucrările încep de la 1 ianuarie 2021

scris de Misu Andrei
150 afisari

Lucrările de construcție la Autostrada Nordului ar urma să înceapă de la 1 ianuarie 2021, după ce proiectul de investii a fost aprobat în Plenul Camerei Deputaților.

În plen au votat 211 deputaţi pentru proiectul de lege pentru aprobarea obiectivului de investiții la Autostrada Nordului. Unul singur s-a abţinut, notează Agerpres. Legea urmează să fie trimisă președintelui Klaus Iohannis pentru promulgare.

Potrivit proiectului, se aprobă executarea obiectivului de investiţii Autostrada Vama Oar – Satu Mare – Baia Mare – Dej – Bistriţa – Vatra Dornei – Suceava, denumită Autostrada Nordului.

Autostrada km 60 lot 3

Autostrada Nordului are termen de execuție 1 ianuarie 2025

„Acest obiectiv se finanţează de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, din credite externe şi din fonduri europene. Termenul de execuţie al obiectivului este de 4 ani de la data intrării în vigoare a acestei legi. Prevederile legii intră în vigoare la data de 1 ianuarie 2021”, se arată în iniţiativa legislativă.

Proiectul a fost adoptat tacit de Senat, iar Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz.

1 comentariu

ana 28-10-2020 - 13:13

Ce mishtoo !… Asta da,veste buna ! În sfârșit, vom avea si noi autostrada aici,in nord pe care vom putea emigra mai rapid … Și nu spre vest ,că spre vest au emigrat destui chiar și fara autosradă…. Practic,asta e ceea ce vor ajunge să facă toți românii… Vor emigra !! Asta pentru că din calea prostului și a mafiei,să dai să fugi.. Asta e unica soluție ! Iar pe guvernanți ii rog să scoată din DEX cuvintele patriot și pariotism… În actuala situație ,acesțe cuvinte și-au pierdut sensul…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult