Acasa Actualitate-Interna Autostrada Sibiu–Pitești: lucrările au trecut de 85%

Autostrada Sibiu–Pitești: lucrările au trecut de 85%

scris de Misu Andrei
78 Afisari

Noi imagini surprinse cu drona pe șantierul pe primul lot al Autostrăzii A1 Sibiu – Pitești, cel dintre Boița și Șelimbăr, arată cât de mult au avansat și care este stadiul lucrărilor pe TransCarpați.

Foto: Facebook/Sorin Grindeanu

La 1 octombrie, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunța că stadiul lucrărilor executate de PORR pe primul tronson al A1 Sibiu – Pitești a ajuns la 86,5%, fapt ce oferă speranțe că termenul avansat de 1 decembrie, pentru ca secțiunea dintre Șelimbăr și Boița să fie dată circulației, are mari șanse să devină realitate. Chiar dacă oficial, prin contract este prevăzută data de 30 aprilie 2023.

Din filmările realizate până acum pe Lotul 1 Sibiu Pitești al A1 se observă progresele remarcabile, cât de mult s-a muncit în ultimele 13 luni și cât de puțin a mai rămas de făcut: spații de servicii, rigole, precum și alte lucrări care nu încurcă circulația, și faptul că proiectul se apropie de final.

De asemenea se remarcă și traficul infernal de la nodul rutier Șelimbăr, cauzat de devierea provizorie pentru edificarea unuia dintre sensurile de mers spre Mohu.

Progrese remarcabile, dar și trafic infernal în zona Șelimbăr

Mobilizarea pe șantier este evidentă, peisajul acestui lot se schimbă complet de la o săptămână la alta.

Spre exemplu, în această perioadă, în zona sensului giratoriu de la Boița se lucrează la montarea sistemelor de protecție și siguranță, dar și la finalizarea șanțurilor de evacuare a apelor pluviale.În imaginile surprinse cu drona de Adrian Ioan Gica, cel care monitorizează șantierul periodic, încă de la debutul lucrărilor, pentru pasionații de infrastructură rutieră, filmări pe care le postează consecvent pe contul său de You Tube, se mai observă și alte detalii, cum ar fi faptul că s-a realizat joncțiunea între lotul 1 și centura Sibiului, existând astfel o continuitate.

De asemenea, în această perioadă la Viaductul Tălmăcel se așterne asfalt pe sensul Boița, iar lucrările la terasamentele din apropierea culeii dinspre Tălmaciu se apropie de finalizare.

La Viaductul Tălmaciu se lucrează la umplerea terasamentului de la culeea dinspre Boița, dar și la podul peste râul Sadu, iar mai departe se execută marcajele pe calea spre Sibiu.

Filmările realizate în cursul acestei săptămâni surprind și betoanele care se toarnă în zona viitoarei parcări, la legătura dintre platformele betonate și breteaua de acces.

„La podul peste Valea Saratii se turna betonul la sistemul de dilatare pe firul Sibiu, iar la Podul de Valea Tocilelor se făceau pregătiri pentru montarea sistemelor de dilatare pe firul Boița. În cel mai fierbinte loc al acestui lot, viitorul nod rutier Șelimbăr se lucrează intens la finalizarea bretelei de acces dinspre Sibiu cât și la finalizarea lucrărilor la terasamentele din viitorul sens Mohu!”, a explicat cameramanul ce se poate vedea în imaginile video  cu șantierul de pe întregul lot.

1 comentariu

lucral 23-10-2022 - 15:07

Ii doresc Ghiolbanisului sa nu mai apuce sa inaugureze autostrada Pitesti-Sibiu.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult