Acasa Actualitate-Interna Avertisment de la Ministerul Sănătății: Nu purtați măști cu supapă!

Avertisment de la Ministerul Sănătății: Nu purtați măști cu supapă!

scris de Misu Andrei
116 Afisari

Ministerul Sănătății transmite că măștile cu supapă nu sunt recomandate populației pentru a evita răspândirea SARS-CoV-2. Aceste măști sunt destinate lucrătorilor medicali și industriali, pentru a preveni respirația prafului și a particulelor, supapa închizându-se la inhalare. În schimb, supapa se deschide la expirare, ceea ce permite virusurilor să treacă în exterior. Avertismentul Ministerului Sănătății vine în condițiile în care polițiștii au descoperit că măști cu supapă, falsificate, au fost livrate Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara.

Potrivit unei postări pe Facebook a Ministerului Sănătății, organizațiile internaționale recomandă ca aceste măști cu supapă să nu fie purtate în pandemie din cauza riscului ca particulele virusului SARS-CoV-2 să fie răspândite, ducând astfel la posibilitatea infectării altor persoane.

Tipurile de măști recomandate sunt:
✔️ Măștile care acoperă în întregime nasul și gura;
✔️ Măștile din țesătură cu cel puțin două straturi, care se pot spăla și refolosi;
✔️ Măștile care au o sârmă de metal la nivelul nasului și care nu permit astfel ieșirea aerului prin partea superioadă a măștii;
✔️ Măștile care se așază bine pe părțile laterale ale feței și care nu prezintă spații pe unde pot pătrunde/elimina particule.

Ministerul Sănătății indică și două linkuri către OMS, respectiv Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Statele Unite, care fac aceste recomandări în privința măștilor cu supapă.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult