E.ON Energie România îşi avertizează clienţii să nu ia în considerare şi să nu deschidă documentele ataşate şi link-urile transmise în e-mailuri de tip phishing, primite în ultimele zile.
Potrivit companiei, mesajele se referă la o cerere de ofertă de preţ şi la disponibilitatea de instalare a unor produse E.ON.
Compania precizează că „nu transmite clienţilor e-mailuri cu astfel de subiecte„.
„Preţul energiei electrice şi al gazelor poate fi verificat pe pagina web a companiei (www.eon.ro) sau pe comparatorul de preţuri pus la dispoziţie pe pagina web a ANRE (www.anre.ro). De asemenea, mai multe informaţii despre produsele E.ON pot fi găsite tot pe pagina web a companiei„, se menţionează în comunicat.
E.On nu trimite oferte decât dacă sunt solicitate
Reprezentanţii E.ON precizează că „oferă detalii despre preţuri şi oferte doar în cazul în care primeşte solicitări pe e-mail din partea clienţilor”.
„E-mailurile de phishing pot să conţină îndemnuri de a trimite o confirmare de primire/livrare, de a deschide documente ataşate cu format necunoscut, de a completa rapid cereri sau de a accesa linkuri prescurtate care ascund adevărata adresă URL. Recomandarea specialiştilor în Cyber Security din cadrul E.ON Energie România este de a NU da curs acestor invitaţii, deoarece documentele ataşate sau link-urile pot conţine viruşi care vor afecta funcţionarea dispozitivelor sau pot accesa datele personale fără permisiunea utilizatorului„, se mai spune în comunicat.
Compania sfătuieşte clienţii să respecte următoarele reguli generale de prevenţie privind securitatea cibernetică, respectiv să evite deschiderea e-mail-urilor primite de la companiile de la care nu aşteaptă vreun mesaj şi să nu deschidă şi să nu salveze documentele ataşate primite de la adrese de e-mail care nu sunt de încredere.
Totodată, compania recomandă clienţilor să nu se grăbească să interacţioneze cu e-mailul, mai ales când mesajele creează sentimentul fals al unei urgenţe şi să verifice corectitudinea limbajului, de regulă fiind scrise nenatural, cu greşeli gramaticale.
„Pentru verificarea unui e-mail primit de la E.ON Energie România care trezeşte suspiciuni că ar fi un e-mail de phishing, încurajăm clienţii să ne contacteze pe canalele de comunicare puse la dispoziţie de companie„, precizează sursa citată.
E.ON Energie România, membră a Grupului german E.ON, este furnizor integrat de gaze naturale, electricitate şi soluţii energetice având un portofoliu variat format din circa 3,4 milioane de clienţi, atât rezidenţiali, cât şi companii şi municipalităţi. Grupul E.ON este unul dintre liderii pieţei de energie, având în România o prezenţă consolidată de-a lungul a 17 ani. De la intrarea pe piaţa din România, E.ON a investit peste 2 miliarde de euro, în principal în modernizarea reţelelor. Totodată, valoarea contribuţiilor virate la bugetul de stat şi bugetele locale se ridică la 2,8 miliarde de euro.