Acasa Actualitate-Interna Avertizare meteo de ger, cu temperaturi ce coboară până la – 18 grade

Avertizare meteo de ger, cu temperaturi ce coboară până la – 18 grade

scris de Misu Andrei
79 Afisari

ANM a emis o informare meteo valabilă de marți până joi, interval în care vremea va devini geroasă, cu temperaturi ce vor coborî până la minus 18 grade. Meteorologii anunță și intensificări ale vântului, care vor amplifica și mai mult senzația de frig. 

În intervalul marți, 11 ianuarie, ora 20 – joi, 13 ianuarie, ora 18, meteorologii anunță că va fi deosebit de rece și ger dimineața și noaptea.

Vremea va deveni deosebit de rece, geroasă noaptea și dimineața, la început în nord-vest și centru, unde minimele vor fi de -15…-10 grade, iar miercuri spre joi (12 spre 13 ianuarie) în cea mai mare parte a țării, astfel că valorile minime se vor situa, în general, între -18 și -8 grade. Temperaturile maxime vor fi preponderent negative.

Vântul va mai avea intensificări în estul și sud-estul teritoriului, cu viteze la rafală, în general de 50…55 km/h, mai ridicate pe litoral, în noaptea de marți spre miercuri (11/12 ianuarie) și pe parcursul zilei de miercuri (12 ianuarie) dar în diminuare și restrângere ca arie.

De asemenea, meteorologii au emis și un Cod galben de vânt în mai multe județe, valabil în intervalul 11 ianuarie, ora 11 – 11 ianuarie, ora 23.

Atenţionarea Cod galben vizează judeţele: Bacău, Vaslui, Vrancea, Galaţi, Buzău, Brăila, Tulcea, Constanţa, Ialomiţa şi Călăraşi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult