Acasa Actualitate-Interna Avocatul Poporului: Toate pensiile speciale pot fi desființate, cu excepția celor ale magistraților

Avocatul Poporului: Toate pensiile speciale pot fi desființate, cu excepția celor ale magistraților

scris de Misu Andrei
102 Afisari

Toate pensiile speciale pot fi desființate, cu excepția celor ale magistraților, dacă parlamentarii vor dori, spune Avocatul Poporului, Renate Weber, care afirmă că la desființarea pensiilor speciale ale parlamentarilor a primit multe telefoane de la liberali să atace actul normativ.

„Vai de mine! Mi-au înroșit telefonul. Niciodată… Eu, de când sunt în funcția asta, niciodată nu am primit atâtea telefoane câte telefoane am primit pentru pensiile parlamentarilor. Cei mai mulți erau din PNL. În toată perioada asta (m-au sunat – n.r.) să atac la CCR. Cei care m-au sunat nu mai erau parlamentari. În loc să se ducă să facă lobby la colegii lor de partid, făceau la mine, să atac, când o să fie votată. La un moment dat chiar așa mi s-a spus: ce mai ai de pierdut, oricum te revocă. Cam ăsta e caracterul oamenilor care nu vor să înțeleagă că nu am motiv de neconstituționalitate”, a declarat la TVR Renate Weber, potrivit Mediafax.

Ea a precizat că CCR a decis că doar pensiile speciale ale magistraților nu pot fi desființate.

„Am o decizie a CCR care spune foarte frumos că o singură categorie profesională, cea a magistraților, are suport constituțional pentru acest tip de pensie de serviciu. Deci, au început cu parlamentarii. Dacă mâine vor, mâine pot să dea legi pentru fiecare celelalte categorii”, a adaugă Weber.

Deputaţii şi senatorii au votat pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, proiectul adoptat fiind iniţiat de PSD. Decizia a fost luată cu voturi 357 „pentru” şi niciun vot împotrivă, în timp ce parlamentarii UDMR nu au votat.

2 comentarii

sorinacio 04-03-2021 - 20:11

Toti vorbiti doar de pensii speciale,de pensiile sclavilor de pe plantatie nu isi mai aminteste nimeni,dupa o viata de munca la CAP dupa ce li s-au taiat din anii utili [ca nu pot depasi anii calendaristici ] au fost exclusi de la marirea punctajului prevazut de legea 250/2007 din cauza analfabetismului functional generalizat in toate institutiile statului se incadreaza sub pensia minima ,rusine Romania normala.

sorinacio 05-03-2021 - 09:28

Toate legile sunt calcate in picioare analfabetii ne conduc discretionar sub obladuirea CCR.Declar greva fiscala pana nu obtin drepturile legale.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS