Acasa Actualitate-Interna Azi se decide dacă masca va redeveni obligatorie în apropierea școlilor, în București

Azi se decide dacă masca va redeveni obligatorie în apropierea școlilor, în București

scris de Misu Andrei
63 Afisari

Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Bucureşti se reunește astăzi pentru a discuta despre o posibilă introducere a obligativităţii purtării măştilor de protecţie pe o rază de 50 sau 100 de metri în jurul şcolilor. Prefectul Capitalei, Alin Stoica, spune că este o măsură necesară pentru că, după ce începe școala, în jurul instituțiilor de învățământ se va crea aglomerație.

„Este necesară, deoarece știm că în jurul școlilor se vor crea aglomerări începând cu data de 13, de când programul va fi fizic. Părinții își aduc și își iau copiii de la școală și întotdeauna se creează aglomerări. Asta înseamnă o probabilitate mai mare de transmitere a virusului și de aceea este necesară această măsură”, a spus Stoica, înainte de ședința CMSU.

Măsura ar putea intra în vigoare din 13 septembrie, atunci când elevii se întorc în bănci.

În București, incidența cazurilor de COVID pe ultimele 14 zile a depășit 1 la mia de locuitori.

Stoica a mai spus că sunt echipe care merg pe teren să verifice dacă școlile au toate materialele necesare și dacă au fost dezinfectate.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult