Acasa Actualitate-Interna Bacalaureat 2020. Subiectele de la proba de Limba română

Bacalaureat 2020. Subiectele de la proba de Limba română

scris de Misu Andrei
108 afisari

Bacalaureat 2020 a început luni, 22 iunie, cu examenul la Limba și literatura română, prima probă scrisă a absolvenților liceu. Examenul a început la ora 9:00. Subiectele și baremul de corectare vor fi publicate pe edu.ro în cursul zilei.

Subiecte la română, profil uman

Subiectele de la Bacalaureat 2020 pentru profilul umanist sunt asemănătoare cu cele de la profilul real, în privința textelor la prima vedere. Diferă, însă, cerințele, care sunt conforme cu programa pentru acest profil.

BAC 2020, Subiecte la română, profil real

Varianta extrasă de Centrul Național de Politici și Evaluarea în Educație a fost cea cu numărul 5. La subiectul I absolvenții de liceu de la profilul real și tehnologic, precum și filiera vocationala au avut un text la prima vedere „Amintiri despre G. Călinescu”, de Mircea Bandu.

La subiectul I, punctul B, candidații au avut de făcut un text argumentativ despre cum contribuie mass-media (dacă da sau dacă nu) la crearea imaginii publice a unei persoane.

Subiectul III a fost un eseu despre particularitățile unei comedii studiate.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult