Acasa Actualitate-Interna Bilanțul infecțiilor cu noul coronavirus ajunge la 70

Bilanțul infecțiilor cu noul coronavirus ajunge la 70

scris de Misu Andrei
84 afisari

Noi cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus. Grupul de Comunicare Strategică anunță că alte două persoane din Mehedinți au fost testate pozitiv. Bilanțul ajunge la 70 de persoane. Doar vineri au apărut 11 cazuri noi.

Bărbat, 26 de ani, din Mehedinți venit din Italia pe data de 12.03.2020. Femeie, 52 de ani, din Mehedinți, contact cu bărbatul de 26 ani, venită din Italia 12.03.2020. Ambele cazuri sunt carantinate la Mehedinți.

Alte 4 cazuri de îmbolnăvire la Constanța. Este vorba de 3 bărbați și o femeie, toți contacti cu persoana infectată.

Toți cei 4 sunt în autoizolare acasă. Vor fi transportați la secția de boli infecțioase din Spitalul județean. Bărbat, 57 ani, bărbat, 51 ani, asistent personal, bărbat, 34 ani, fiul bărbatului de 57 de ani, femeie, 56 ani, soție a bărbatului de 57 de ani. Conform unor surse, tote cazurile au legătură cu senatorul PNL depistat pozitiv la noul coronavirus.

Alte cinci cazuri de infectare cu coronavirus au mai fost confirmate în România vineri dimineață.

Este vorba despre un bărbat de 39 de ani, care a intrat în contact cu o altă persoană care a călătorit în Germania.

Au mai fost infectați un bărbat de 53 ani, contact (coleg birou) cu un membru din familia pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota, o femeie de 48 ani şi o tânără de 22 de ani, membre ale familiei bărbatului de 53 de ani, şi un tânăr de 23 de ani, contact al familiei bărbatului respectiv.

Astfel, în mod direct sau indirect, fostul ofițer MAI, internat la Spitalul Dimitrie Gerota, a infectat deja 13 persoane.

Cazurile au fost confirmate după analizele făcute la Institutul Matei Balș.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult