Acasa Actualitate-Interna Bogdan Aurescu: Mascarul de la Bucha, responsabilitatea Rusiei

Bogdan Aurescu: Mascarul de la Bucha, responsabilitatea Rusiei

scris de Misu Andrei
98 Afisari

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a declarat luni că „masacrul de la Bucea este responsabilitatea Rusiei”, deoarece crimele s-au petrecut în perioada în care această zonă se afla sub ocupaţie rusească.

Bogdan Aurescu, noul ministru de Externe

Precizările au fost făcute în cadrul unei dezbateri organizate de think tank-ul New Strategy Center, la Cercul Militar Naţional, eveniment la care a participat şi ministrul Afacerilor Externe al Republicii Estonia, Eva-Maria Liimets.

„Permiteţi-mi să fiu foarte clar. Masacrul de la Bucea este responsabilitatea Rusiei, pentru că toate aceste crime s-au petrecut în momentul în care această zonă ucraineană se afla sub ocupaţie rusească. Trebuie să facem tot ce putem pentru a opri acest război ilegal împotriva Ucrainei. Şi trebuie să facem tot ce putem astfel încât cei responsabili pentru acest masacru să răspundă în faţa justiţiei. Din acest motiv, România, Estonia, dar şi multe alte state – cred că peste 40 de ţări – am sesizat Curtea Penală Internaţională pe 2 martie şi am cerut procurorilor să pornească o anchetă în ce priveşte infracţiuni de genocid, crime de război şi crime împotriva umanităţii comise pe teritoriul Ucrainei. Din nefericire, ceea ce am văzut ieri este o confirmare a faptului că am avut dreptate”, a spus Bogdan Aurescu, potrivit Agerpres.

Ministrul a evidenţiat că România şi Estonia împărtăşesc viziuni şi valori similare în cadrul UE şi al NATO, dar şi că pentru aceste state este foarte important să îşi unească forţele pentru a contribui la oprirea războiului.

„Pentru noi e foarte important să ne unim forţele şi să facem tot ce putem pentru a opri acest război ilegal al Rusiei împotriva Ucrainei. Cred că acesta este unul dintre momentele cele mai întunecate din istoria recentă. Nu doar pentru Ucraina, ci şi pentru regiunea noastră, pentru securitatea europeană şi euro-atlantică. Acest lucru are şi proiecţii globale. Această agresiune a arătat ce daune poate să provoace Rusia în regiunea noastră. Am condamnat această agresiune ilegală din prima zi. Imaginile pe care le-am văzut ieri de la masacrul din Bucea şi alte oraşe ucrainene sunt îngrozitoare”, a afirmat Aurescu.

Aurescu a pledat pentru noi sancţiuni ale Uniunii Europene la adresa Rusiei, dar şi pentru consolidarea apărării pe flancul estic.

„Trebuie să continuăm eforturile noastre pentru a adopta noi sancţiuni ale UE. Trebuie să continuăm eforturile în cadrul NATO pentru a consolida apărarea noastră pe flancul estic. Deciziile luate de NATO recent, la summit-ul din 24 martie, sunt foarte importante: crearea a patru grupuri de luptă, inclusiv în România. Este o decizie foarte importantă a NATO, deoarece echilibrează prezenţa pe flancul estic, întăreşte securitatea noastră. Dar, desigur, nu este suficient, din acest motiv salutăm decizia summitului NATO de a accelera procesul de transformare a alianţei, luând în calcul această nouă realitate, mult mai periculoasă decât până acum”, a declarat oficialul român.

El a menţionat implicarea României în primirea refugiaţilor, alături de alte state. În acest sens, a evidenţiat că Republica Moldova a primit cel mai mare număr de refugiaţi raportat la populaţia ţării şi a subliniat importanţa susţinerii guvernului de la Chişinău în acest efort.

„Mâine, la Berlin, voi găzdui, alături de miniştrii de externe din Franţa şi Germania, o conferinţă menită să susţină Republica Moldova, eveniment în cadrul căruia va fi lansată platforma de susţinere pentru Republica Moldova. Scopul conferinţei este acela de a încuraja susţinerea şi asistenţa internaţională faţă de Republica Moldova, pentru a permite guvernului să facă faţă acestor provocări: refugiaţii, situaţia economică, securitatea energetică. Toate acestea sunt foarte importante pentru România”, a spus Bogdan Aurescu.

2 comentarii

Claudia 05-04-2022 - 09:52

România,țară care se vinde cu totul!
Din cele mai vechi timpuri până azi!e …in fine nebun,prost sau vânzător de țară…sau toate la un loc!de fapt…când a avut Romania altceva ????Ar putea totuși să ia exemplu Ungaria,Serbia și Bulgaria…dar trebuie bani pt botox si limuzina!nu avem contract direct cu Gazprom vai de capul României…dacă mai există în afara numelui!

Mihai 05-04-2022 - 12:14

,,…Am avut trei pandemii în ultima sută de ani. Prima pandemie a fost în 1918, care a fost numită pandemia de gripă spaniolă. Acesta a fost momentul în care au implementat undele radio la nivel global și a crescut electrificarea universului nostru. Milioane de oameni au murit șase luni mai târziu în urma unei pandemii. Dupa al doilea război mondial, o altă pandemie, care a fost implementarea echipamentelor radar. La nivel global, sateliții s-au dezvoltat și au ieșit o mulțime de sateliți diferiți. Când a fost implementat sistemul au existat o serie de decese din cauza pandemiei. Ultima pandemie majoră a fost în 1968, care a fost numită gripa Hong Kong. Acum au lansat 5G și acest lucru afectează viețile oamenilor.
Ucid oameni din întreaga lume și ei acoperă cu ,,virusul Corona’’.
Una dintre țări, care este o țară uriașă ce are milioane de oameni, Rusia, nu a avut multe decese în zona virusului Corona, pentru că nu au implementat încă 5G pentru uz public. L-au implementat doar pentru uz exclusiv de către armată.
Atunci când sunteți testat vă contamineaza cu SIDA, pentru că vor să acopere faptul că milioane de oameni vor muri din cauza frecvenței radio excesive… Vaccinurile au toxine. Iți dau boala… Vaccinurile vor veni cu un dispozitiv de urmărire numit cip RFID. Este un microcip care va fi asigurat în același timp cu vaccinurile. Acest lucru le va oferi posibilitatea de a te urmări…’’

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS