Acasa Actualitate-Interna Bogdan Aurescu: Noul concept strategic NATO trebuie „să menţioneze explicit” că Rusia este principala ameninţare a securităţii Alianţei

Bogdan Aurescu: Noul concept strategic NATO trebuie „să menţioneze explicit” că Rusia este principala ameninţare a securităţii Alianţei

scris de Misu Andrei
59 afisari

Un nou concept strategic al NATO trebuie să menţioneze explicit că Rusia este principala ameninţare la adresa securităţii Alianţei, a declarat ministrul Bogdan Aurescu joi, înaintea reuniunii miniştrilor de Externe din statele membre NATO, de la Bruxelles.

Bogdan Aurescu, noul ministru de Externe

„Trebuie să reflectăm asupra consolidării posturii de descurajare şi apărare de pe Flancul Estic şi nu numai, în Alianţă. Trebuie să reflectăm cu claritate la faptul că apărarea colectivă este sarcina esenţială a Alianţei. De asemenea, trebuie să ne concentrăm pe mai multe probleme, cum ar fi consolidarea rezilienţei aliaţilor şi o nouă agendă strategică, inovatoare, a relaţiilor cu partenerii Alianţei”, a declarat şeful diplomaţiei române, potrivit Agerpres.

Bogdan Aurescu a vorbit de nevoia de redactare a unui concept strategic NATO „care corespunde realităţii din prezent”.

„Am subliniat că, în acest context, conceptul strategic trebuie să menţioneze în mod explicit că Rusia este principala ameninţare a securităţii Alianţei”, a arătat ministrul român.

El a subliniat că este nevoie de crearea „cât mai rapidă” a Grupului de Luptă în România, aprobat de NATO în a doua parte a lunii martie.

Totodată, a evidenţiat şi nevoia de ajutor umanitar pentru Ucraina, adăugând că, în context, România a acordat sprijin pentru aproximativ 700.000 de ucraineni care s-au refugiat din calea războiului în ţara noastră.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult