Acasa Actualitate-Interna Bogdan Licu: Am fost lăsaţi în pielea goală

Bogdan Licu: Am fost lăsaţi în pielea goală

scris de Misu Andrei
115 afisari

Bogdan Licu a declarat, luni, în timpul interviului la CSM, că procurorii „au fost lăsaţi în pielea goală” în urma deciziei Curţii Constituţionale prin care SRI nu mai avea dreptul să mai facă interceptări în dosarele penale, susţinând că este adeptul înfiinţării unui singur serviciu de supraveghere în cadrul Ministerului Public, prin comasarea celor existente la Parchetul General, DNA şi DIICOT.

Propus de ministrul Justiţiei pentru funcţia de prim-adjunct al procurorului general, Bogdan Licu a pledat pentru constituirea unui singur serviciu tehnic de supraveghere în cadrul Ministerului Public, care să facă interceptări în dosarele penale.

„O altă propunere este înfiinţarea la nivelul Ministerului Public a unui singur serviciu tehnic, care să deservească şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, dar şi DNA şi DIICOT. În prezent, funcţionează trei astfel de servicii tehnice. Ulterior deciziei Curţii Constituţionale din 2016, Parchetul nu a mai putut apela la structurile specializate ale SRI. Acest lucru a condus la dificultăţi majore în aplicarea mandatelor de supraveghere tehnică, în special pe componenta de filaj, de interceptare ambientală sau pătrundere în spaţii şi locaţii în care se pregătesc fapte penale”, a spus Licu, potrivit Agerpres.

Bogdan Licu a precizat că, în prezent, procurorii apelează la serviciul tehnic de interceptări din cadrul Ministerului de Interne, respectiv Direcţia de Operaţiuni Speciale (DOS), însă a apreciat că acest lucru poate crea o vulnerabilitate, deoarece acest serviciu se află în subordinea politicului.

2 comentarii

neacsum 02-03-2020 - 19:41

Pai asta e tinuta celor care se vand. Sa iasa la cap de pod acuma. Adica justtitia romana nu se poate misca fara SRI? Dar alte justitii in alte tari cum pot? S-au invatat sa li se spuna ce dosare sa faca si cui, iar acuma saracii nu mai stiu ce sa faca, nu mai au … carbune. Sa plece din magistratura cine nu se descurca fara ajutorul si sforile serviciilor.

neacsum 02-03-2020 - 19:56

In plus, daca au fost lasati in pielea goala, inseamna ca asa au lucrat, in piele goala si se pare ca le-a placut asa. Acuma de ce se plang, a venit frigul ?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult