Acasa Actualitate-Interna BOR, reacție virulentă la criticile aduse Patriarhului Daniel

BOR, reacție virulentă la criticile aduse Patriarhului Daniel

scris de Misu Andrei
70 afisari

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a declarat, joi, că Patriarhul BOR, Daniel, este criticat în aceste zile din câteva „nuclee” mediatice, „infestate de cristofobie anti-ortodoxă”, de către „pseudo-jurnalişti” care nu trăiesc în realitatea obiectivă şi imediată. Bănescu, a subliniat că este o opinie personală.

„Cum să comentezi altfel decât în dificila cheie a compătimirii creştine colcăiala cripto-socialistă din câteva nuclee mediatice infestate de cristofobie anti-ortodoxă şi din care se iţesc capetele pleşuve şi deloc limpezi, analfabete cultural şi religios ale unor pseudo-jurnalişti trăitori în bula lor de fiere, nu în realitatea obiectivă şi imediată care îi contrazice constant”, a afirmat Bănescu, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, se lansează atacuri „furibunde” şi „imunde” la adresa Patriarhului de către persoane care nu cunosc istoria „reală”, „frecvent însângerată”, a României creştine, a creştinismului şi a Bisericii Ortodoxe.

„Atacurile furibunde şi imunde la adresa Bisericii, numită obsesiv-compulsiv ‘goldporaţie’, la adresa unei personalităţi ca cea a Patriarhului, numit în mod agramat ‘Înalt Preafericitul’, zvârcolirea unor inşi desfiguraţi de grimase de ură incontrolabile care nu au nici cea mai vagă idee despre istoria reală, frecvent însângerată a României creştine, a creştinismului şi a Bisericii Ortodoxe, ipocrizia convenabil camuflată cameleonic, dar constant monstruoasă a acestor oameni mici şi veninoşi care în anul de răscruce morală a României, 1990, îi demonizau şi răstigneau public de pe poziţiile gazetăreşti ale ‘adevărului’ pe protestatarii reali şi curaţi din Piaţa Universităţii, unde comunismul travestit pervers în democraţie era denunţat lucid, toate acestea, dar şi multe altele (ne)păstrate în memoria noastră comună, spun tot ce e cu adevărat important despre aceşti oameni împuţinaţi moral, doldora de sine, săraci cultural şi pustii sufleteşte, care fac din invectivă, ironie obraznică, ridicolă paradă etică şi schimonosire a realităţii instrumente de analiză ‘jurnalistică’”, a susţinut Bănescu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult