Acasa Actualitate-Interna Bucurestiul a intrat în scenariul roșu. Incidența a ajuns la 3,32/1000 locuitori

Bucurestiul a intrat în scenariul roșu. Incidența a ajuns la 3,32/1000 locuitori

scris de Misu Andrei
53 afisari

Capitala a intrat în scenariul roșu, după ce incidența cazurilor COVID a ajuns miercuri la 3,32 la mia de locuitori.

Incidența cazurilor de COVID în București a ajuns miercuri la 3,32 la mia de locuitori, în creștere față de ziua anterioară, când era de 2,97. Astfel, Capitala a intrat în scenariul roșu.

De la pragul de 3 la mie intră în vigoare criteriul ratei de vaccinare în rândul profesorilor și angajaților școlii pentru funcționarea cu prezență fizică. Dacă acest prag este sub 60%, elevii fac cursuri online, iar copiii de grădiniță stau acasă. Potrivit ministrului Educației, în București, din cele 655 de unități de învățământ, la ultima raportare 57 aveau rata de vaccinare a personalului sub 60%.

De asemenea, de la pragul de 3 la mie, restaurantele, cinematografele, sălile de fitness și alte activități mai pot funcționa până la maximum 30% din capacitate.

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) se va reuni miercuri în şedinţă pentru a dispune măsurile care se impun în contextul creşterii incidenţei COVID-19.

Şedinţa CMBSU va începe în jurul orei 15,00 şi se va desfăşura în sistem videoconferinţă, a precizat Prefectura Capitalei.

1 comentariu

Călugărul 13-01-2022 - 21:50

Nu mai speriați lumea. Și covidul ăsta a ajuns să nu mai uimească pe nimeni. L-am fumat și pe ăsta.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult