Acasa Actualitate-Interna Bugetarii ar putea întrerupe munca pentru că nu au materiale de igienizare

Bugetarii ar putea întrerupe munca pentru că nu au materiale de igienizare

scris de Misu Andrei
120 afisari

Biroul Executiv al Alianței Naționale a Sindicatelor Bugetarilor Sed Lex ia în calcul oprirea activității la ghișee și în zonele în care angajații instituțiilor intră în contact direct cu oamenii, dacă nu vor fi asigurate în cel mai scurt timp materiale de igienizare și de protecție.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri de Sed Lex, organizațiile membre, constituite în cadrul direcțiilor de finanțe, birourilor vamale, caselor de pensii, primăriilor, etc., au plătit din fonduri proprii până în prezent toate materialele de protecție și dezinfecție în instituțiile în care lucrează și pot fi astfel expuși la contactarea noului virus Covid – 19.

„În baza facturilor pe care le-am achitat pentru că angajatorii nu au asigurat materialele necesare de igienizare și protecție vom putea demonstra că autoritățile nu s-au preocupat de siguranța cetățenilor (deoarece nu numai salariații se pot contamina de la cetățeni, dar și cetățenii se pot contamina de la salariații neprotejați). Biroul Sindical a solicitat celor 460 de organizații sindicale membre din sistemul bugetar să pregătească acțiunile pentru tragerea la răspundere a celor responsabili și recuperarea cheltuielilor efectuate de sindicate, dar și să analizeze posibilitatea încetării voluntare a activității în funcție de reacția autorităților la aceste solicitări”, spun sindicaliștii, potrivit Mediafax.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult