Acasa Actualitate-Interna Bugetul a fost trimis în Parlament. Când are loc dezbaterea și votul

Bugetul a fost trimis în Parlament. Când are loc dezbaterea și votul

scris de Misu Andrei
69 afisari

Guvernul anunţă că, marţi, proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2021 a fost transmis Parlamentului spre dezbatere şi aprobare. Birourile Permanente au stabilit marți și calendarul bugetului. Birourile permanente reunite au stabilit calendarul adoptării bugetului. Astfel, până joi, la ora 10:00, pot fi depuse amendamente la buget, urmând ca de joi și până sâmbătă la ora 14:00 să aibă loc dezbaterea proiectului în comisiile de specialitate. Dezbaterea în plen este programată luni, iar marți, pe 2 martie, va fi dat votul în plenul reunit al Parlamentului.

Potrivit procedurii, după ce bugetul ajunge la Parlament, deputații și senatorii vor au la dispoziție câteva zile pentru a depune amendamente, după care bugetul este dezbătut în comisiile de specialitate și mai apoi în plen, urmând ca într-o ședință reunită parlamentarii să voteze bugetul de stat și bugetul asigurărilor sociale.

Social democrații au anunțat deja că vor depune mii de amendamente la buget. Sorin Grindeanu a prezentat, într-o conferinţă de presă, „alternativa PSD” la legea bugetului propusă de Guvernul Florin Cîţu, susţinând că diferenţa între viziunea social democraţilor şi cea a Coaliţiei de la guvernare constă în creşterea gradului de colectare a taxelor, prin combaterea evaziunii, recuperarea arieratelor şi creşterea bazei de impozitare.

Luni, liberalii au stabilit într-o ședință a conducerii că nu vor depune niciun amendament pentru a nu pune presiune pe buget. În ședința Biroului Executiv al PNL s-a decis cu unanimitate de voturi să nu se vină cu niciun amendament din partea parlamentarilor liberali pentru a nu crește deficitul de 7,16%. Același lucru îl vor face și partenerii de guvernare de la USR PLUS și UDMR.

Înaintea ședinței, premierul a precizat că doreşte un calendar accelerat pentru adoptarea în Parlament a proiectului bugetului de stat pe acest an.

Birourile reunite ale celor două camere au stabilit pentru ora 15:00 o ședință în care va fi aprobat calendarul adoptării bugetului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult