Acasa Actualitate-Interna Bugetul Capitalei a fost adoptat. Nicușor Dan: Veniturile sunt supraevaluate

Bugetul Capitalei a fost adoptat. Nicușor Dan: Veniturile sunt supraevaluate

scris de Misu Andrei
74 afisari

Consiliul General al Municipiului București a adoptat în ședința de astăzi bugetul Capitalei. Sunt prevăzute venituri totale de 10.044.183.280 de lei și cheltuieli de 10.051.098.280 lei. Bugetul a fost criticat atât de liberali, cât și de Nicușor Dan, candidat la Primăria Capitalei. Pe de altă parte, primarul Gabriela Firea spune că suma alocată de Guvern pentru bugetul municipiului Bucureşti nu are cum să acopere toate nevoile şi complexitatea problemelor din Capitală.

În proiectul de buget, cheltuielile de personal sunt estimate la 1,94 miliarde de lei, dintre care circa 1,1 miliarde pentru instituţiile finanţate integral din venituri proprii. Sunt prevăzute cheltuieli pentru bunuri şi servicii în valoare totală de circa 1,96 miliarde lei.

Pentru Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti este stipulat un buget de 550 milioane lei, pentru Direcţia Generală de Poliţie Locală – circa 67 milioane lei, pentru Administraţia Cimitirelor şi Crematoriilor Umane – aproape 53 milioane lei, pentru ALPAB – 108,7 de milioane de lei, pentru Administraţia Spitalelor – 421,3 milioane lei, pentru Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic – 42,2 milioane lei, pentru Administraţia Străzilor – 199,8 milioane lei, pentru Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic – 173,8 milioane lei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult