Acasa Actualitate-Interna Călin Popescu Tăriceanu, amendat de CNCD

Călin Popescu Tăriceanu, amendat de CNCD

scris de Misu Andrei
72 afisari

Șeful ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a fost amendat de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) pentru că l-a numit „Fuhrer” pe președintele Klaus Iohannis într-un text postat pe Facebook.

În urmă cu o lună, Călin Popescu Tăriceanu a scris pe Facebook despre Klaus Iohannis: „Să o lase mai ușor cu amenințările că nu e Fuhrer ci, încă, Președintele României”.CNCD a decis că afirmațiile președintelui ALDE reprezintă faptă de discriminare și încalcă dreptul la demnitate.

Afirmațiile domnului Călin Constantin Anton Popescu-Tăriceanu, din data de 16.04.2020, comunicate prin pagina de socializare, în care a utilizat termenul de „Führer” la adresa Președintelui României reprezintă faptă de discriminare și încalcă dreptul la demnitate, conform art. 2 alin. (1) și art. 15 din O.G. 137/2000, republicată. Afirmațiile în speță sunt următoarele:

„Pe dl Iohannis l-au lasat nervii. Cred ca izolarea nu-i prieste nici domniei sale, cum nu ne prieste nici noua. Doar asa imi explic atacul furibund la toti cei care nu sunt de acord cu instructiunile de la Cotroceni. Astazi a revenit la impartirea politicienilor. Intre buni si rai. Aia buni pot sa munceasca pentru tara. Aia rai pot doar sa dea sfaturi si in schimbul acestor sfaturi ei se aleg cu niste dosare penale.

Cum sunt absolut convins ca ma numar printre politicienii rai, ii dau cateva sfaturi:

Sa o lase mai usor cu amenintarile ca nu e Fuhrer ci, inca, Presedintele Romaniei. „

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult