Acasa Actualitate-Interna Când încep acțiunile contra căpușelor și țânțarilor

Când încep acțiunile contra căpușelor și țânțarilor

scris de Misu Andrei
95 afisari

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat, miercuri, că a început să se cosească iarba în parcuri și că după aceea va demara acțiunea de combatere a căpușelor. După ce se vor opri ploile vor începe și tratamentele preventive contra țânțarilor.

„Avem pregătite utilajele, iar imediat ce vremea ne permite, începem să stropim împotriva țănțarilor și căpușelor, a anunțat primarul general al Capitalei, Nicușor Dan.

În ceea ce privește acțiunea de dezinsecție, deinfecție și deratizare, adică țânțari, căpușe și șoareci-șobolani, după cum știți, în precedenta ședință de consiliu am aprobat planul de acțiune. Avem pregătite utilajele. Imediat ce vremea ne permite, începem să stropim. Nu putem să facem asta când plouă, pentru că e inutil”, a spus Nicușor Dan.

Primrul general al Capitalei a precizat că în bugetul aprobat este prevăzută suma de 17 milioane de lei în acest sens.

„Suntem pregătiți să intervenim pentru țânțari și pentru căpușe. Realmente avem mașinile și substanțele. Nu putem să o facem cât plouă și nu putem să o facem pentru căpușe cât timp iarba nu e tunsă. Deci pentru țânțari începem imediat ce se termină ploia, iar pentru căpușe pe măsură ce tăiem iarba din parcuri intervenim”, a adăugat Nicușor Dan.

Planul de deratizare si dezinsecție pentru București a fost adoptat în 19 mai de Consiliul General al Municipiului București, după ce ce primarul general Nicușor Dan a profitat de ședința convocată propunându-l ca amendament la ordinea de zi. Decizia vine în condițiile în care deja există întârzieri semnificative față de perioada în care ar fi trebuit să se facă tratamentele preventive pentru combaterea țânțarilor și căpușelor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult