Acasa Actualitate-Interna Cand se poate renunța la mască în spații deschise

Cand se poate renunța la mască în spații deschise

scris de Misu Andrei
34 afisari

Autoritățile au clarificat, luni, în ce condiții se poate renunța – pentru scurtă vreme, e de precizat – la masca de protecție, în zonele șării în care aceasta este oblibatorie nu doar în spațiile închise, ci și în aer liber.

Astfel, în cadrul ședinței din această primă zi a săptămânii a Comitetului Național pentru Situații de Urgență a fost adoptată Hotărârea numărul 50, prin intermediul căreia se specifică exact situațiile în care masca de protecție poate fi îndepărtată de pe nas și gură, pentru scurt timp.

Astfel, articolul 3 din hotărârea amintită prevedere următoarele: ”În localitățile sau județele în care portul măștii de protecție este obligatoriu în spațiile deschise, este permisă înlăturarea acesteia pentru perioade scurte de timp în vederea fumatului, consumului de produse alimentare sau băuturi în afara teraselor, cât și pentru desfășurarea activităților sportive individuale sau altor asemenea activități, doar dacă persoanele sunt în afara zonelor de trafic pietonal și la minim 2 metri față de alte persoane.”

Sunt, practic, clarificări referitoare la aplicarea prevederilor HG nr. 856 din 14.10.2020 privind prelungirii stării de alertă și a măsurilor aplicate pe durata acesteia, pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult