Acasa Actualitate-Interna Când se va cere certificatul Covid la locul de muncă

Când se va cere certificatul Covid la locul de muncă

scris de Misu Andrei
77 afisari

Ministrul sănătății, Alexandru Rafila, a discutat cu reprezentanți ai companiilor și cu oamenii de afaceri cu privire la măsurile ce pot fi luate pentru a preîntâmpina un nou val al pandemiei de coronavirus și despre certificatul Covid și voucherele gratuite pentru testări la locul de muncă. Rafila spune că certificatul Covid va fi introdus „în momentul înregistrării unei creșteri susținute de 3 săptămâni consecutive a numărului de cazuri cu un coeficient de 1,5 iar renunțarea la el se va face după ce trendul devine descendent iar incidența cumulată scade sub 1”.

Modelul certificatului verde digital al UE. Foto: Facebook/Andrei Baciu

„În cursul zilei de azi, 20.12.2021, a avut loc o întâlnire online cu reprezentanții Coaliției pentru Dezvoltarea României, în contextul pregătirilor de aprobare a legislației care să asigure limitarea răspândirii COVID-19. Adoptarea legii privind certificatul digital COVID-19, similar cu celelalte state ale UE, trebuie adaptată situației din România și trebuie să țină seama de interesul de sănătate publică, dar și de nevoia de funcționare corespunzătoare a economiei”, au anunțat reprezentanții Ministerului Sănătății.

Reprezentanții companiilor au discutat cu ministrul Sănătății elementele legate de soluțiile pentru asigurarea continuității activității economice. Părțile au discutat despre certificatul COVID și despre voucherele de testare.

„Acordarea de către Guvern a voucherelor gratuite pentru testare va asigura adaptarea agenților economici la situația creată de introducerea certificatului COVID-19 și va fi favorabilă controlului pandemiei. Certificatul va fi introdus în momentul înregistrării unei creșteri susținute de 3 săptămâni consecutive a numărului de cazuri cu un coeficient de 1,5 iar renunțarea la el se va face după ce trendul devine descendent iar incidența cumulată scade sub 1”, a declarat Alexandru Rafila.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult