Acasa Actualitate-Interna Când și cum se depun contestațiile la Evaluarea Națională 2022.

Când și cum se depun contestațiile la Evaluarea Națională 2022.

scris de Misu Andrei
62 Afisari

Elevii pot depune contestații joi, 23 iunie, între orele 16:00 și 19:00 și vineri, 24 iunie, între orele 8:00 și 12:00

Simulare Evaluare Naţională – Subiecte și bareme matematica.

Contestațiile pot fi depuse la centrul de examen sau pot fi transmise și prin mijloace electronice, la o adresă care va fi comunicată candidaților.

Membrii comisiilor din centrele de examen sunt obligați să-i informeze pe elevi că notele primite la examen pot să crească, dar și să scadă după contestație.

Cîmpeanu: Numărul mediilor peste 5 este o maximă absolută în raport cu ultimii 10 ani – 82,3%

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat joi că numărul mediilor peste 5 obţinute de elevi la Evaluarea Naţională a înregistrat în acest an „o maximă absolută” în raport cu ultimii 10 ani, fiind de 82,3%.

„Numărul mediilor peste 5 este o maximă absolută în raport cu ultimii 10 ani – 82,3%, adică 122.166 elevi care au luat medii peste 5 anul acesta, înainte de contestaţii. Anul trecut am avut 76,8%, deci cu 5,5% mai puţin”, a spus Cîmpeanu într-o conferinţă de presă.

El a apreciat că cei de la Centrul Naţional de Evaluare „au reuşit să calibreze foarte corect subiectele”.

„Colegii de la Centrul Naţional de Evaluare, în urma unei munci pe care o apreciez, au reuşit să calibreze foarte corect subiectele, astfel încât să fie adaptate perioadei pe care au traversat-o. Subiectele au fost extrem de bine formulate (…) Evaluarea naţională a fost organizată anul acesta mai bine decât anul trecut şi nu mă refer la alţi ani şi mă refer la un an când tot eu am fost ministru şi Evaluarea naţională s-a organizat mult mai bine decât anul trecut. Le mulţumesc preşedinţilor de comisii pentru că au fost mult mai puţine incidente”, a adăugat Cîmpeanu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult