Acasa Actualitate-Interna Când vine vara cu adevărat. Vremea în următoarele 2 săptămâni

Când vine vara cu adevărat. Vremea în următoarele 2 săptămâni

scris de Misu Andrei
78 Afisari

Vara adevărată încă se lasă așteptată. Meteorologii au emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, valabilă în intervalul 5-18 iunie. Se anunță vreme frumoasă, dar și episoade de instabilitate cu ploi în majoritatea regiunilor.

Se răcește ușor în Banat

Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), temperaturile maxime vor coborî în primele trei zile din interval, de la medii de 26 grade până la 22 grade Celsius, apoi vor reveni treptat și ușor la aceleași valori spre finalul primei săptămâni. În săptămâna a doua de prognoză nu vor mai varia semnificativ, mediile maximelor se vor situa între 26 și 28 grade Celsius. Regimul termic nocturn se va menține relativ constant, în jurul a 13 grade Celsius mediat regional. Pe parcursul întregului interval probabilitatea pentru averse va fi mai mare în cursul după-amiezilor, iar în 6, 7 iunie și din nou între 12 și 14 iunie pot fi mai frecvente și pe arii mai extinse.

Minime de 14 grade în Crișana

Vremea va fi caldă în prima zi din interval, cu maxime medii de 28 grade Celsius, dar se va răci treptat până în 7 iunie, la valori de 23 grade Celsius. După acest pasaj de scurtă durată, regimul termic diurn nu va mai avea variații semnificative și se va menține în jurul a 26 grade Celsius mediat regional. Temperaturile minime vor oscila foarte ușor pe tot parcursul celor două săptămâni, astfel că media acestora va fi de 12-14 grade Celsius. Probabilitatea pentru averse va fi ridicată în cursul după-amiezilor și al serilor și se vor semnala pe suprafețe mai mari în 6 și 7 iunie, precum și pe 12 și 13 iunie

Precipitații în Transilvania

Vremea va fi în general frumoasă în prima săptămână, iar în cea mai mare parte a intervalului va avea un regim termic fără variații semnificative de la o zi la cealaltă și pentru multe perioade se va situa ușor peste normele caracteristice regiunii. Mediile maximelor se vor situa în jurul a 25 grade Celsius, iar ale minimelor între 10 și 12 grade Celsius. Doar pe arii restrânse vor fi averse și descărcări electrice după-amiaza, iar din 12 iunie va crește probabilitatea ca acestea să se extindă.

Se face frig în Maramureș

Temperaturile maxime vor varia între medii de 24 și 27 grade Celsius, cu valorile cele mai scăzute în 6 și 7 iunie și cele mai ridicate în 10 și 11 iunie. Regimul termic nocturn va fi relativ constant, mediat regional cu minime în jurul a 13 grade Celsius până în data de 14 iunie, când vor coborî la 11 grade Celsius, apoi vor mai crește ușor. Probabilitatea pentru averse va fi mai mare în 6, 7 iunie și din nou după 12 iunie. Acestea se vor semnala cu precădere după-amiaza.

Cresc temperaturile în Moldova

Dacă în prima zi vremea va fi normală termic în jumătatea nordică și ușor mai caldă în rest, valorile de temperatură vor crește treptat până în data de 11 iunie, astfel încât se vor situa peste normele caracteristice în toată regiunea, astfel că mediile maximelor vor fi între 24 și 26 grade Celsius. După această dată vor mai scădea la 24 grade Celsius mediat regional în 13 iunie și până la finalul intervalului de prognoză vor atinge din nou 28 grade Celsius. Minimele vor avea variații între medii de 12 și 14 grade Celsius, cu cele mai scăzute valori în 6, 7, 14 și 15 iunie. Probabilitatea pentru averse va fi mai mare după 12 iunie, însă acestea se vor semnala cu precădere după-amiaza și seara.

Se schimbă vremea pe litoral

În prima săptămână de prognoză vremea va fi în general frumoasă și se va încălzi treptat, astfel că mediile maximelor vor fi de la 22 la 26 grade Celsius, iar ale minimelor de la 12 la 16 grade Celsius. După acest interval se va răci ușor până în data de 13 iunie, spre maxime medii de 24 grade Celsius și minime de 14 grade Celsius și ulterior se va reveni la cele mai mari valori. Probabilitatea pentru averse va fi mai mare în partea a doua a intervalului.

Cald în Muntenia

Vremea va fi frumoasă și în general normală termic în primele zile de prognoză, iar până în data de 11 iunie se va încălzi treptat, astfel că maximele se vor situa, în medie, între 25 și 28 grade Celsius. În a doua săptămână media maximelor va fi în jurul a 28 grade Celsius, puțin mai scăzută în 13 și 14 iunie. Regimul termic nocturn va avea variații între 10 și 14 grade Celsius mediat regional, cu valorile cele mai scăzute în zilele de 6,7,8, 14 și 15 iunie.  Probabilitatea pentru averse va fi în creștere după data de 12 iunie, când acestea vor fi mai frecvente după-amiaza.

28 grade Celsius în Oltenia

Vremea nu va avea variații semnificative sub aspect termic, se va încălzi ușor, dar valorile termice se vor situa în general în jurul normelor caracteristice perioadei. În aceste condiții, mediile maximelor se vor încadra între 24 și 28 grade Celsius, cu cele mai scăzute valori în 7,8 și 13 iunie și cele mai ridicate în 11, 17 și 18 iunie. Temperaturile minime vor fi de 12-14 grade Celsius mediat regional. Vor fi averse după-amiaza pe arii restrânse în 5 și 6 iunie, iar probabilitatea ca acestea să fie mai frecvente, va crește după data de 12 iunie.

Minime de 9 grade Celsius la munte

Vremea nu va suferi schimbări semnificative din punct de vedere termic pe tot intervalul de prognoză. Temperaturile maxime vor avea valori medii de 14-16 grade Celsius, iar cele minime vor fi între 6 și 9 grade Celsius mediat regional, cu cele mai scăzute valori în 6,7,8 și 14 iunie. Probabilitatea pentru averse va fi ridicată pe tot parcursul intervalului, însă acestea se vor semnala mai ales după-amiaza și seara și pe arii mai extinse din 12 iunie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS