Acasa Actualitate-Interna Cât de posibilă este varianta producerii unui vaccin anti-Covid în România

Cât de posibilă este varianta producerii unui vaccin anti-Covid în România

scris de Misu Andrei
86 afisari

Directorul Institutului Cantacuzino, Florin Oancea, spune că este prematur să vorbim despre producerea unui vaccin anti-Covid în România. Pentru acest lucru, România are nevoie în primul rând de acceptul uneia dintre companiile producătoare. În plus, e nevoie și de o aprobare a Agenției Naționale a Medicamentului. La rândul său, Dragoș Damian, președintele Asociației Producătorilor de Medicamente Generice, a explicat la Digi24 că fabricarea medicamentelor și a vaccinurilor este un proces complex și că toate etapele ar necesita între trei și cinci ani.

Institutul Cantacuzino nu a mai produs niciun vaccin din 2010, când a rămas fără autorizație.

„Nu știm provocarea la care va fi supus Institutul Cantacuzino ca să vă pot da un orizont de timp. Este o hazardare să spunem, în momentul ăsta, când se va întâmpla producția de vaccinuri anti-COVID în România. Deocamdată a fost, cum a spus-o și domnul prim-ministru, doar afirmarea disponibilității României de a participa la acest efort european. În momentul acesta, Institutul Cantacuzino poate participa cu personal, care a fost angrenat în producția de vaccinuri și cu partea de cercetare, dezvoltare. V-am spus, e o discuție prematură. Nu știm ce se va concretiza.”, a declarat Florin Oancea, directorul Institutului Cantacuzino la DigiFM.

Reacția vine după ce, în weekend, premierul Florin Cîțu a declarat că România ar putea produce un astfel de vaccin la Institutul Cantacuzino.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult