Acasa Actualitate-Interna Câți elevi nu au putut da examen din cauza coronavirusului la evaluarea nationala 2020

Câți elevi nu au putut da examen din cauza coronavirusului la evaluarea nationala 2020

scris de Misu Andrei
58 afisari

Peste 11.000 de elevi nu s-au prezentat luni la prima probă a Evaluării Naționale, la Limba și Literatura Română. Aproape 200 dintre ei se află în carantină sau în izolare, potrivit Ministerului Educației și Cercetării.

161.038 de elevi au fost prezenţi luni la proba scrisă la Limba şi literatura română din cadrul Evaluării Naţionale, în vreme ce 11.490 (6,7%) nu s-au prezentat la examen, potrivit datelor transmise de MEC.

Dintre cei care nu s-au prezentat, 166 se află în izolare, iar alţi 18 sunt spitalizaţi/carantinaţi.

Elevii aflaţi în izolare / confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus vor susţine probele conform unei proceduri speciale, în perioada 22 iunie – 4 iulie.

La această etapă vor participa doar absolvenţii care au avut temperatura peste maximul admis, au fost în izolare, carantină, au afecţiuni cronice care pot creşte receptivitatea sau severitatea afecţiunii în contextul pandemiei, sunt spitalizaţi/ internaţi, în prima etapă a examenelor naţionale, pentru diverse afecţiuni.

Este primul an în care e prevăzută o a doua sesiune a examenului de Evaluare Naţională, pentru elevii care nu se pot prezenta la probele scrise din motive medicale. Sesiunea specială va începe din data de 29 iunie.

-29 iunie 2020 – Limba şi literatura română, probă scrisă

-30 iunie 2020 – Matematică, probă scrisă

-1 iulie 2020 – Limba şi literatura maternă, probă scrisă

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult