Acasa Actualitate-Interna CCR: Legea care interzice referirea la identitatea de gen în şcoli e neconstituţională

CCR: Legea care interzice referirea la identitatea de gen în şcoli e neconstituţională

scris de Misu Andrei
90 afisari

Legea prin care se interzice referirea la identitatea de gen în şcoli a fost declarată neconstituţională de către CCR, informează Agerpres.

Curtea Constituţională a admis astfel o sesizare făcută de preşedintele Klaus Iohannis la legea pentru modificarea articolului 7 din Legea Educaţiei Naţionale 1/2011, prin care se interzicea referirea la identitatea de gen în instituţiile de învăţământ.

Potrivit surselor Agerpres, decizia a fost luată cu majoritate de voturi.

Legea interzicea în unităţile, instituţiile de învăţământ şi în toate spaţiile destinate educaţiei şi formării profesionale, inclusiv în unităţile care oferă educaţie extraşcolară, activităţile „în vederea răspândirii teoriei sau opiniei identităţii de gen, înţeleasă ca teoria sau opinia că genul este un concept diferit de sexul biologic şi că cele două nu sunt întotdeauna aceleaşi”, precum şi a activităţilor care contravin principiilor prevăzute la art. 3 al Legii 1/2011.Administraţia Prezidenţială a susţinut că această modificare a Legii Educaţiei Naţionale contravine unor prevederi constituţionale referitoare la statul de drept şi principiul separaţiei puterilor în stat, mai exact articolul 29 privind libertatea conştiinţei din Constituţie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult