Acasa Actualitate-Interna CCR: Numirea fratelui lui Paul Stănescu la ANRE a fost neconstituţională

CCR: Numirea fratelui lui Paul Stănescu la ANRE a fost neconstituţională

scris de Misu Andrei
72 afisari

Curtea Constituţională a decis miercuri că numirea lui Alexandru Stănescu în funcţia de membru în Comitetul de reglementare al ANRE a fost neconstituţională.

În cadrul controlului hotărârilor Parlamentului, cu unanimitate de voturi, Curtea Constituţională a admis sesizarea de neconstituţionalitate şi a constatat că Hotărârea Parlamentului nr.49/2021 privind numirea unui membru în Comitetul de reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, sesizare formulată de Grupul parlamentar al Partidului Uniunea Salvaţi România, este neconstituţională, se arată într-un comunicat al CCR citat de Agerpres.

Alexandru Stănescu, fratele secretarului general al PSD, Paul Stănescu, a fost propus de social-democraţi ca membru în Comitetul de reglementare al ANRE. El a demisionat însă pe 3 martie din această funcţie, pe motiv că vrea să se dedice unor proiecte care îi solicită întreaga implicare.

Deputatul USR Cristina Prună declara, la jumătatea lunii decembrie a anului trecut, în plenul comun al Parlamentului, că ANRE a fost transformat într-o afacere de familie prin votarea fratelui lui Paul Stănescu ca membru în Comitetul de reglementare.

Marea majoritate a acestui Parlament va face o mare greşeală astăzi prin votarea domnului Stănescu în funcţia de membru al Comitetului de reglementare al ANRE. (…) Stimaţi colegi din PSD, ceea ce faceţi astăzi prin această numire este că transformaţi ANRE într-o afacere de familie, pentru că ştiţi foarte bine că domnul Stănescu este fratele secretarului dumneavoastră general. Va câştiga între 6.000 şi 8.000 de euro pe lună nemeritaţi”, a spus ea.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult