Acasa Actualitate-Interna Ce alternative au găsit țările din Europa pentru a nu închide școlile în valul doi al pandemiei de Covid

Ce alternative au găsit țările din Europa pentru a nu închide școlile în valul doi al pandemiei de Covid

scris de Misu Andrei
44 afisari

Valul al doilea al pandemiei de coronavirus a afectat întreagă Europă, multe dintre țări fiind nevoite să revină la restricții dure pentru a limita transmiterea virusului SARS-CoV-2. Dacă în România școlile s-au închis în totalitate, indiferent de ciclul de învățământ, în state precum Franța, Germania sau Olanda elevii merg în continuare la ore. 

Franța este una dintre cele mai afectate țări de de valul doi al pandemiei de Covid-19 și a impus restricții drastice, a limitat circulaţia şi a închis mai multe zone publice pentru a reduce grupurile sociale. La fel se întâmplă și în Portugalia, Germania sau Olanda, care au păstrat școlile deschise, optând pentru alte măsuri de stopare a pandemiei. În Franța, elevii și profesorii au protestat împotriva acestei decizii, spunând că nu pot păstra distanța în școli și că riscă să se infecteze.

Potrivit Mediafax, grecii au închis doar liceele şi colegiile. Au lăsat grădiniţele şi şcolile primare deschise, cu reguli bine stabilite de desfășurare a orelor de curs. În Belgia, vacanţa de toamnă a fost extinsă cu două săptămâni, dar elevii urmează să se întoarcă să înveţe în bănci, cu distanțare și măsuri de protecție, precum dezinfectare sau panouri de plexiglas. În Anglia, părinții își iau copiii de la școală pe un traseu bine stabilit, se intră doar pe o parte și se iese prin alta.

Elena Lotrean, expert în educaţie, spune că pierderile de învăţare vor afecta pe termen lung elevii.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult