Acasa Actualitate-Interna Ce facem când urlă sirena la dezastre. Câte tipuri de alarme sunt?

Ce facem când urlă sirena la dezastre. Câte tipuri de alarme sunt?

scris de Misu Andrei
142 Afisari

Semnalul „alarmă la dezastre” este compus din 5 sunete a câte 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele.

Acesta semnal este emis de autorități în cazul ruperii de baraje, al unor viituri puternice sau în cazul căderilor de obiecte din atmosferă sau cosmos. Pe de altă parte un semnal similar se emite și în cazul unui accident nuclear sau chimic. În cazul ruperii de baraje sau al viiturilor, cetățenii trebuie să plece de urgență din zonele ușor inundabile, adică să ocupe poziții înalte. La accidentele chimice sau nucleare, autoritățile vă sfătuiesc să intrați în casă și să închideți geamurile și sistemele de climatizare, iar în cazul căderilor de obiecte, este bine să ascultați mesajele oficiale.

De precizat că, în cazul unor situații reale, mai multe informații vor fi transmise de autorități prin intermediul mesajelor RO-ALERT, al aplicației DSU, dar și al altor surse ale structurilor pentru situații de urgență, precum și prin posturile de radio și TV. Sistemul național de alarmare este dotat cu 7.539 sirene de diferite puteri, dintre care 5.389 sirene electrice şi 2.150 sirene electronice.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS