Acasa Actualitate-Interna Ce înseamnă corectarea digitalizată a lucrărilor de la Bac

Ce înseamnă corectarea digitalizată a lucrărilor de la Bac

scris de Misu Andrei
62 Afisari

Lucrările elevilor de la examenul de Bacalaureat 2023, sesiunea de toamnă, vor fi corectate digitalizat pe o platformă achiziționată de Ministerul Educației în luna iunie.

Potrivit secretarului de stat, Sorin Ion, platforma reprezintă „un sistem întreg, care are roluri diferite pentru pentru niveluri diferite”, de la administrator de sală de examen la minister și Centrul național de Politici și Evaluare în Educație și are două componente —  hardware și  software.

„Noi ne-am interesat să avem două lucruri: partea hardware, adică scannere în fiecare sală în care se dă examen, ca lucrarea să nu părăsească sala în care dă copilul examen până când nu este scanată și încărcată pe platformă, respectiv partea software, adică platforma care să gestioneze lucrurile acestea. Este făcută și cu asistență tehnică de la STS, adică partea de securitate, de găzduire, de putere de procesare e asigurată de STS”, a declarat Sorin Ion pentru Edupedu.ro.

Ce înseamnă corectarea digitalizată

Lucrările vor fi rezolvate de elevi pe hârtie, ca până acum, iar ulterior acestea vor fi scanate de profesori în fața candidaților. După ce sunt scanate, lucrările sunt transmise pe o platformă în sistem securizat către evaluatori. Aceștia nu se cunosc între ei, nu vor mai corecta la aceeași masă și astfel este de așteptat ca relevanța notelor să înregistreze un plus.

Lucrările elevilor vor fi repartizate către profesori din alte județe față de cel unde s-a susținut examenul. Astfel, aceștia nu vor mai avea acea presiune de timp, să stea de la ora 8 la ora 14 într-o sală în centrul de corectură, ci vor primi lucrările anonimizate pentru a fi corectate în format electronic.

Dacă diferența de notare dintre cei doi corectori este mai mare de un punct, în cazul corectării digitalizate, lucrarea va fi direcționată automat către alți doi corectori, potrivit secretarului de stat Sorin Ion.

„Știți bine că, la evaluarea națională, la diferență de un punct, lucrarea trebuie evaluată de alți doi profesori. Ei bine, platforma identifică lucrurile automat și le repartizează altor doi profesori”, a spus acesta.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult