Acasa Actualitate-Interna Ce pedepse primesc demnitarii chinezi condamnați pentru corupție

Ce pedepse primesc demnitarii chinezi condamnați pentru corupție

scris de Misu Andrei
168 afisari

Fostul lider al regiunii autonome chineze Xinjiang, Nur Bekri, cândva unul dintre uigurii de rang înalt în aparatul regimului chinez, a fost condamnat luni la închisoare pe viaţă pentru corupţie, a anunţat Curtea Supremă din China, relatează AFP, citată de Agerpres.

Potrivit presei oficiale, el a recunoscut în iulie că a acceptat peste 10 milioane de euro mită în decurs de douăzeci de ani.

În această perioadă, Nur Bekri a petrecut cea mai mare parte a carierei sale în Xinjiang, o regiune vastă din nord-vestul Chinei care a fost afectată de tensiuni dintre majoritatea musulmană uigură şi minoritatea han.

Până la un milion de persoane s-ar afla deţinute în centre de reeducare, potrivit organizaţiilor pentru apărarea drepturilor omului. Beijingul neagă această cifră şi susţine că este vorba de ”centre de formare profesională” împotriva radicalizării islamiste. Nur Bekri, în vârstă de 58 de ani, s-a aflat aproape şapte ani (2008-2014) la conducerea regiunii Xinjiang. La acea vreme, această regiune era afectată de violenţe interetnice, în special de revolte în care au fost ucise aproape 200 de persoane în capitala regională, Urumqi, în 2009. În acea perioadă, el a promis că va controla violenţa ”cu o mână de fier”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS