Acasa Actualitate-Interna Ce pot face elevii dacă Ministerul Educației nu cumpără măștile medicale până la testările naționale

Ce pot face elevii dacă Ministerul Educației nu cumpără măștile medicale până la testările naționale

scris de Misu Andrei
74 afisari

Elevii trebuie să fie protejați atunci când merg la școală. Dacă ministerul nu cumpără la timp măști medicale, pot fi folosite și cele din bumbac, spune profesorul Alexandru Rafila. 

Alexandru Rafila: „Trebuie folosită masca, dar dacă nu există măști de unică folosință, cred că este o soluție cu măștile textile care pot fi confecționate într-un timp relativ scurt.

Dacă ne uităm și la ordinul referitor la purtarea măștilor în școli, după 5 ani există recomandarea utilizării măștilor textile pentru că sunt mai rezistente, se pot fixa mai bine și chiar dacă n-au un grad de absorbție a particulelor sau deblocare a particulelor la fel de mare ca și măștile chirurgicale oferă o protecție convenabilă în pauze, când copiii se mișcă foarte intens și e bine să ne gândim și la această variantă”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult