Acasa Actualitate-Interna Ce reguli trebuie să respecte elevii la examen la bac 2020, sesiunea de toamnă

Ce reguli trebuie să respecte elevii la examen la bac 2020, sesiunea de toamnă

scris de Misu Andrei
62 afisari

Sesiunea de toamnă a examenului naţional de Bacalaureat 2020 începe luni 24 august  și se va încheia odată cu anunțarea rezultatelor finale, pe 5 septembrie, potrivit calendarului anunțat anterior de Ministerul Educaţiei. Candidații care nu au luat notă de trecere la sesiunile anterioare ale examenului s-au înscris pentru susținerea acestei etape în perioada 13-24 iulie.

Peste 42.700 de candidaţi s-au înscris la Bacalaureat 2020, sesiunea de toamnă. Din totalul celor înscrişi, peste 24.900 de candidaţi provin din promoţia 2019-2020, iar aproximativ 17.800 de candidaţi sunt din promoţiile anterioare. Luni, 24 august, examenul începe cu proba scrisă la Limba şi literatura română.

Citește și: Bacalaureat 2020, sesiunea de toamnă. Modele de subiecte la limba română

Ce reguli trebuie să respecte elevii la examen

Probele scrise încep la ora 9,00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8,30.

MEC reaminteşte că toate măsurile de prevenire şi combatere a îmbolnăvirilor prevăzute în ordinul comun MEC – MS nr. 4.267/841/2020 sunt valabile şi pentru sesiunea august-septembrie a examenului.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Toate sălile de examen au în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio.

„Pentru rezolvarea subiectelor, candidaţii vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor, vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică şi Geografie, candidaţii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise, mijloacele/instrumentele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită în sala de examen. Pentru elevii care solicită şi primesc, în cazuri justificate, aprobarea Comisiei Naţionale în vederea susţinerii probelor cu subiectul de rezervă, se organizează proba scrisă/probele scrise după finalizarea ultimei probe prevăzute în calendarul de desfăşurare a examenului. Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte, precum ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete etc. De asemenea, elevii vor fi informaţi că este interzis accesul în săli cu orice fel de lucrări: manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., precum şi cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informaţii sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.)”, explică MEC.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult