Acasa Actualitate-Interna Ce se întâmplă cu testarea bucureștenilor pentru COVID-19?

Ce se întâmplă cu testarea bucureștenilor pentru COVID-19?

scris de Misu Andrei
77 afisari

Primăria Capitalei și primăriile de sector au cumpărat teste rapide pentru COVID-19 și teste pentru antigen SARS CoV-2, iar cele șase Primării de sector vor trimite invitații către persoanele selectate în cadrul eșantionului de testare, potrivit unui comunicat al Primăriei Capitalei.

Potrivit comunicattului, este vorba de un studiu științific elaborat de Institutului Național de Boli infecțioase „Prof. dr. Matei Balș”, cu care Primăria Capitalei și primăriile de sector au încheiat un protocol în 27 martie.

Un eșantion de 10.514 persoane din 5 categorii de vârstă va fi testat, au spus atunci primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, și medicul Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase ”Matei Balș”.

Primăria Capitalei, ASSMB și primăriile celor 6 sectoare „și-au asumat rolul de a asigura un sprijin logistic acțiunii de testare, în timp ce aspectele de ordin științific sunt gestionate de Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. dr. Matei Balș”, instituția medicală care coordonează studiul și colaborează cu European Programme for Intervention Epidemiology Training pentru stabilirea modalității de eșantionare și pentru analiza datelor”, potrivit comunicatului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult