Acasa Actualitate-Interna Ce trebuie să facă cei care au obligația să se autoizoleze, dacă locuiesc cu alte persoane

Ce trebuie să facă cei care au obligația să se autoizoleze, dacă locuiesc cu alte persoane

scris de Misu Andrei
161 afisari

Peste 33.000 de români sunt izolați la domiciliu, iar cei mai mulți s-au întors din Europa și au fost obligați să se supună acestei măsuri pentru 14 zile. În datele oficiale nu apar însă membrii familiilor celor veniți din statele cele mai afectate de pandemie. În aproape toate situațiile aceștia sunt izolați, pentru că nu se pot separa.

Ei trebuie să își dea datele personale, să spună dacă au fost internați, dacă au intrat în contact cu persoane infectate sau dacă prezintă vreo simptomă. Nicăieri în acest formular nu sunt întrebați dacă în locul de izolare mai stau și alte persoane.

Pe adresa redacției Digi24, am primit deja mai multe întrebări: ce trebuie să facă cei care au obligația să se autoizoleze, în situația în care în locuințele lor stau deja alte persoane?

Răspunsul e simplu: cei de la Direcția de Sănătate Publică vor permite familiilor să stea împreună în cazul în care membrii nu se pot separa.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult