Acasa Actualitate-Interna Cehia le cere cetățenilor să poarte măști medicale de tip FFP2 sau două măști chirurgicale una peste alta

Cehia le cere cetățenilor să poarte măști medicale de tip FFP2 sau două măști chirurgicale una peste alta

scris de Misu Andrei
147 Afisari

Cehilor li se cere să folosească începând de luni măşti care filtrează particulele sau măști cu nano-silver atunci când intră în magazine, în transportul public sau în spitale, pentru a beneficia de o protecţie mai mare.

Ministrul sănătăţii ceh al sănătății, Jan Blatny, a anunțat vineri că Republica Cehă înăspreşte regulile de purtare a măştilor de protecţie, scrie Agerpres. Mai exact, el le-a cerut cetăţenilor să poarte măşti medicale de tip FFP2 sau FFP3, dar a adăugat că se permite şi purtarea a două măşti chirurgicale obişnuite una peste alta.

Între timp, Roman Prymula, consultantul pentru pandemie al guvernului ceh, a stârnit un adevărat scandal după ce a fost văzut joi în tribuna VIP la meciul de fotbal dintre Slavia Praga şi Leicester City (Anglia).

Cehia, ţară cu 10,7 milioane de locuitori, se confruntă în prezent cu o înmulţire a cazurilor de noi contaminări zilnice, o creştere despre care guvernul spune că este rezultatul răspândirii variantei mai contagioase a coronavirusului, identificată pentru prima dată în Marea Britanie. Autorităţile cehe au raportat vineri 11.553 de cazuri noi de contaminare cu SARS-CoV-2, ceea ce ridică numărul total de la începutul pandemiei la peste 1,1 milioane de infecţii, între care 18.913 decese.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult