Acasa Actualitate-Interna Cetățenii care se întorc din țările de pe lista galbenă, obligați să prezinte test PCR la intrarea în România

Cetățenii care se întorc din țările de pe lista galbenă, obligați să prezinte test PCR la intrarea în România

scris de Misu Andrei
55 afisari

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a actualizat joi lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat, de unde, la întoarcere în România, persoanele sunt obligate să stea în carantină. De asemenea, potrivit deciziei CNSU, cetățenii care se întorc din țările respective sunt obligați să prezinte și un test COVID-19 negativ făcut cu 72 de ore înainte de intrarea în țară.

 

Pe lângă testul negativ prezentat la intrarea în țară, cetățenii sunt obligați să stea în carantină 14 zile, cu posibilitatea de a ieși din carantină după zece zile dacă în a opta zi efectuează un nou test PCR care este negativ. Cetățenii care se întorc din Marea Britanie, sunt obligați să stea 14 zile în carantină fără posibilitatea de a ieși după 10 zile în baza unui test negativ.

Potrivit documentului pe listă au intrat mai multe țări, unele dintre ele fiind destinație de vacanță în această perioadă pentru numeroși români. Printre acestea se numără Maldive. Pe această listă sunt și țări cu un număr mare de români printre care Spania, Italia, Franța, Germania sau Marea Britanie.

Persoanele care au avut COVID-19 și cele vaccinate cu a doua doză de vaccin nu vor mai sta în carantină.

Vezi aici lista tarilor din zona galbena.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult