Acasa Actualitate-Interna Cetăţenii în vârstă de peste 50 ani din Italia care nu s-au vaccinat vor fi amendaţi

Cetăţenii în vârstă de peste 50 ani din Italia care nu s-au vaccinat vor fi amendaţi

scris de Misu Andrei
115 afisari

Cetăţenii în vârstă de peste 50 ani din Italia care nu s-au vaccinat vor fi amendaţi cu 100 de euro, cei care încearcă să lucreze fără certificat verde sunt pasibili de sancţiuni cu sume de între 600 şi 1.500 euro, iar dacă intră în magazine fără să prezinte cel puţin un test negativ vor plăti o amendă de 1.000 de euro, potrivit noilor măsuri adoptate de guvernul ţării, relatează EFE.

Sancţiunile incluse în noul decret de lege al Consiliului de Miniştrii, anunţate în ultimele ore, prevăd amenzi de 100 de euro, de la 1 februarie pentru cei de peste 50 de ani care nu s-au vaccinat, asigură autorităţile care vor verifica datele registrului de vaccinare.

De asemenea, angajaţii publici vor trebui să prezinte din 15 februarie, aşa numitul „supra-certificat” (care se obţine doar cu vaccinarea completă sau trecerea prin boală) pentru a se prezenta la locul de muncă. În cazul neprezentării certificatului, amenzile sunt de între 600 şi 1.500 de euro, scrie Agerpres.

În faţa avalanşei de contagieri cu COVID-19, guvernul a extins obligativitatea vaccinării şi personalului universitar, indiferent de vârstă, având în vedere că personalul şcolar are deja această obligaţie de la mijlocul lunii decembrie, la fel ca personalul sanitar şi cel de securitate.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult