Acasa Actualitate-Interna China anunţă că a depăşit vârful epidemiei de coronavirus

China anunţă că a depăşit vârful epidemiei de coronavirus

scris de Misu Andrei
133 afisari

China a depăşit vârful epidemiei de coronavirus, a anunţat joi Comisia Naţională de Sănătate, citată de Reuters. Comentariile au fost făcute de purtătorul de cuvânt al comisiei, Mi Feng, în cadrul unei conferinţe de presă.

Numărul de noi contaminări zilnice cu noul coronavirus în China a scăzut la 15, potrivit Ministerului Sănătăţii, cel mai scăzut nivel de la debutul publicării statisticilor, la jumătatea lunii ianuarie. Printre aceste cazuri suplimentare se numără şase persoane venite din străinătate, reprezentând o nouă provocare pentru autorităţile sanitare chineze, care au reuşit să limiteze epidemia pe teritoriul ţării.

De asemenea, 11 persoane au decedat în ultimele 24 de ore. Este cel mai scăzut nivel din 24 ianuarie. Totalul deceselor se ridică în prezent la 3.169 de morţi în China, pe departe cea mai afectată ţară din lume, scrie Agerpres.

Numărul noilor contaminări la Wuhan (centru), epicentrul epidemiei de Covid-19, unde virusul a apărut în decembrie, este de doar opt. Este pentru prima dată când scade sub pragul de 10 de la începutul realizării bilanţului, în luna ianuarie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult