Acasa Actualitate-Interna Cîmpeanu: Toți elevii și personalul din școli și grădinițe vor fi testați pentru COVID de 2 ori pe săptămână

Cîmpeanu: Toți elevii și personalul din școli și grădinițe vor fi testați pentru COVID de 2 ori pe săptămână

scris de Misu Andrei
93 afisari

TestCOVID dsalivă, non-invazive, vor ajungîn școli începând dsăptămâna viitoare. Elvor fi folositatât pentru testareelevilor și preșcolarilor, precum și a angajaților din școli și grădinițe, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

FB: „Am solicitat dla Ministerul Sănătății sprijin pentru elaborarea unei proceduri de administrare a acestor teste”.

Testelvor fi folositddouă ori psăptămână pentru toți preșcolarii și elevii, toți profesorii și învățătoriii și pentru tot personalul didactic și nedidactic din fiecarșcoală și grădiniță”, a spus Cîmpeanu.

Am solicitat dla Ministerul Sănătății sprijin pentru elaborarea unei proceduri de administrare a acestor teste pe bază de salivă cși această procedură să poată fi diseminată de toate școlile, pentru ca imediat ce vor ajunge testele, personalul din învățământ să știe în ce mod se vor aplica aceste teste”, a adăugat el.

Minstrul a precizat că școlilși grădinițelvor începsă primească testelnon-invazivîncepând dsăptămâna viitoare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS