Acasa Actualitate-Interna Cine trebuie să depună declarația și pentru cine a fost eliminată

Cine trebuie să depună declarația și pentru cine a fost eliminată

scris de Misu Andrei
31 Afisari

Secretarul de stat în Ministerul Energiei Dan Drăgan a anunţat că, în şedinţa de Guvern de miercuri, s-au adus noi clarificări referitoare la programul, monitorizarea şi punerea în aplicare a plafoanelor şi a compensărilor pentru persoanele fizice care deţin mai multe unităţi locative.

Astfel, toţi consumatorii casnici care deţin mai multe unităţi locative vor beneficia de compensarea preţului la energie, fără necesitatea de a depune o declaraţie în acest sens.

Pentru a evita o supraaglomerare, un efort care nu trebuie depus şi un efort semnificativ la sfârşitul anului, toţi consumatorii casnici care deţin mai multe unităţi locative vor beneficia de această compensare fără necesitatea de a depune o declaraţie în acest sens”, a explicat Drăgan, informează Agerpres.

Cine trebuie să depună decalarația

Potirvit sursei citate, celelalte categorii de consumatori, respectiv familiile monoparentale, persoanele care utilizează dispozitive medicale şi, totodată, familiile care au în întreţinere cel puţin 3 copii rămân beneficiare ale plafonului de 0,68 lei/kWh, dar pe baza depunerii unei declaraţii.

Secretarul de stat a subliniat că măsura pe care Guvernul a luat-o miercuri este una „pozitivă, deschisă” şi care vine în ajutorul oamenilor pentru eliminarea acestei declaraţii suplimentare.

De asemenea, oficialul a menţionat că prin ordonanţa adoptată miercuri se face precizarea că nu trebuie să existe un contract de furnizare între persoanele care locuiesc în acel spaţiu şi furnizorul de energie, contractul putând să fie între proprietarul locuinţei şi furnizor.

Dan Drăgan a dat exemplul unei familii monoparentale, care, dacă se încadrează în pragul de consum de 100 KWh, beneficiază direct de preţul de 0,68 de lei/KWh, iar dacă depăşeşte semnificativ acest prag va trebui să depună o declaraţie la furnizorul de de energie, fără a mai exista obligaţia existenţei un contract de furnizare între chiriaş, respectiv familia monoparentală, şi furnizorul de energie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS