Acasa Actualitate-Interna Ciolacu: Nu cred că reducerea CAS este sustenabilă

Ciolacu: Nu cred că reducerea CAS este sustenabilă

scris de Misu Andrei
67 Afisari

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, că, din punctul său de vedere, propunerea unor liberali de reducere a CAS-ului nu este sustenabilă pentru bugetul de stat, adăugând că liderul PNL, Florin Cîţu, este aşteptat să precizeze în coaliţia de guvernare care ar fi sursa de finanţare în acest sens.

foto facebook PSD

„Am văzut şi eu punctul de vedere şi al partenerilor sociali că nu este oportună o reducere a CAS-ului, dar am cerut ministrului de Finanţe să ne dea impactul bugetar. Este în jur de 20 de miliarde. Vom vedea care variantă este cea mai eficientă”, a afirmat Ciolacu, la Parlament.

„Din punctul meu de vedere, ţinând cont de intervenţia pe energie, nu cred că (proiectul) este sustenabil, dar poate au cei care l-au propus o formulă miraculoasă. Îl aşteptăm pe domnul Cîţu la coaliţie să spună care este sursa de finanţare”, a explicat liderul PSD.

Reprezentanţi ai PNL au depus amendamente la un proiect de lege care se află în dezbatere în Comisia pentru muncă a Camerei Deputaţilor privind reducea CAS. „Înseamnă că au vreo formulă miraculoasă, o lampă a lui Aladin”, a susţinut Marcel Ciolacu.

Preşedintele PNL a declarat miercuri că doreşte un consens în coaliţia de guvernare privind reducerea CAS cu 5%.

„Sunt câţiva parlamentari PNL care au depus un amendament, eu am văzut câteva măsuri care nu au fost discutate în coaliţie. De exemplu, extinderea facilităţii care este în domeniul construcţiilor pentru alte trei sau patru sectoare, ceea ce mi se pare normal. Dacă tot facem ceva, hai să facem pentru toată economia. În acest context, a fost depus şi acel amendament, dar eu am spus foarte clar şi ieri că vreau consens în coaliţie pe această măsură şi vom discuta în coaliţie. (…) Este simplu, e transparent, este votul parlamentar, colegii mei l-au depus. (…) Eu merg pe varianta de a discuta în coaliţie, dacă nu este aprobată în coaliţie, vedem ce măsuri sunt aprobate în coaliţie”, a precizat Cîţu, la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

Potrivit lui Cîţu, impactul bugetar al reducerii CAS este mai mic decât cel al compensării facturilor la energie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult